Tango

Carlos Gardel

Tango – Dans en muziek – Baile y música

Belangrijke mededeling!:  Omar Mollo, een van de grootste vertegenwoordigers van dit genre komt met zijn trio naar Nederland. Het is praktisch uitverkocht maar als partnervriend van de organisatie mag Holandalucía exclusief 5 kaarten met korting beschikbaar stellen!. (reservering via formulier onderaan bij de video van Omar Mollo)


In Argentinië, waar de bakermat van deze muziekexpressie ligt, viert men ieder jaar op 11 december  de “Día Nacional del Tango”.

De datum van deze culturele dag is niet willekeurig gekozen. Het is namelijk de geboortedag van twee belangrijke iconen van deze Argentijnse muziekstijl: tangozanger Carlos Gardel en dirigent Julio de Caro.

De eerste keer werd dit festival in Buenos Aires georganiseerd op 11 december 1977.

Carlos Gardel
De Argentijnse tango icoon Carlos Gardel

Op deze dag ademt de gehele Argentijnse hoofdstad tango. Je kunt dan diverse festivals bezoeken en zelfs op straat dansers ontmoeten. De meeste dansscholen bieden op deze dag gratis kennismakingslessen aan.

De tango is zonder enige twijfel een van de meest kenmerkende uitingen van de Argentijnse cultuur waarin muziek, dans en poëzie samenkomen.

Sinds 2009 staat deze dans dan ook op de Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid (UNESCO).


Vocabulaire Spaans

Leer de volgende Spaanse woorden.  De werkwoorden van deze woordenlijst zijn uitgelicht.


Zoek de woorden

Omar Mollo komt naar Nederland!

Tangozanger en gitarist Omar Mollo is een van de meest gevierde artiesten van Argentinië. In de volgende video hoor je zijn uitvoering van “Gricel”. Tekst is ondertiteld in Spaans en Nederlands. 

Klik hier om een kaartje met korting te reserveren via Holandalucía (slechts 5 beschikbaar!) >>>

Uitdrukkingen over Tango

Vandaag voor de verandering eens een keer een uiterst populaire Engelstalige uitdrukking in plaats van een Spaanse uitdrukking.

Onderstaande uitdrukking wordt vaak gebruikt en daarmee wordt bedoelt dat er bij een meningsverschil allebei kanten altijd wel een beetje schuld hebben. 

tango

Wist je dat…?

Tango muziek heeft meestal een tweekwarts- of vierkwartsmaat. De toonsoort is veelal mineur, waarbij de cadenzen harmonisch zijn.

De ballroomtango is een ballroomdiscipline. De dans is afgeleid van de Argentijnse tango, maar de dansen verschillen zowel van karakter als van muziek. De ballroomtango wordt gedanst op muziek in tweekwartsmaat met bijaccenten.

Meer berichten met het onderwerp Spaanse muziek en dans?

Klik hier voor de categorie Spaans leren met Spaanse muziek in ons blog >>>

SPAANS LIEDJES
error: Deze inhoud is beschermd!