Over ons

Even voorstellen

Ik ben Guillermo Fernández Barcia, directeur/eigenaar en docent van Holandalucía. Ik ben geboren in Sevilla (Andalusië) en opgegroeid in Nederland waar ik als docent en tolk-vertaler Spaans ben opgeleid. 

Visie en Missie

Het leren van andere talen heeft mijn leven enorm verrijkt. Daarom wil ik mijn passie voor mijn eigen taal en cultuur graag met jou delen. ik weet uit ervaring waar  jij als Nederlandstalige bij het leren van mijn taal tegenaan loopt en ik help je daarbij vakkundig zodat jij probleemloos mijn taal leert spreken.  

Meer dan 20 jaar ervaring

In 1996 richtte ik in Arnhem het Spaans Instituut Fernández op dat nog steeds bestaat. In 2001 verkocht ik dit Instituut en ging terug naar mijn geboorteland Spanje. 

In Andalusië ontdekte ik het échte Spanje dat heel anders was dan ik mij herinnerde als kind en uit lesboeken. Die ervaring kwam mij goed van pas bij de vele cursussen Spaans en taalreizen die ik daar verzorgde.

Over ons

Fotogalerij

In Spanje organiseerde en verzorgde ik vele taalreizen voor Zweedse studenten en docenten

Om het leren van Spaans toegankelijker te maken voor mijn Japanse en Zweedse cursisten begon ik in 1996 in Spanje met de ontwikkeling van mijn eigen digitale lesmethode “Wandelend door Spaans!”.Daarnaast deed ik onderzoek naar taalverwerving middels computers en verzorgde lezingen hierover in congressen van de Europese Vereniging van Docenten Spaans. 

Fotogalerij

Japanse en Zweedse studenten vergden een meer visuele aanpak en duidelijker context

Mijn lesmethode heb ik inmiddels aangepast aan Nederlandstaligen. Ik gebruik deze nu in mijn lessen in Nederland in een combinatie van online en klassikaal onderwijs (blended learning).

Fotogalerij

Spaanse les in Nederland met Wandelend door Spaans!