Over ons

Even voorstellen

Ik ben Guillermo Fernández Barcia, directeur/eigenaar en docent van Holandalucía. Ik ben geboren in Sevilla (Andalusië) en opgegroeid in Nederland waar ik als docent en tolk-vertaler Spaans ben opgeleid.

De naam Holandalucía is samengesteld uit Hola Holanda en Hola Andalucía en vormt een brug tussen Holanda en Andalucía

Visie en Missie

Het leren van andere talen heeft mijn leven sterk verrijkt. Daarom wil ik mijn passie voor mijn eigen taal en cultuur graag met jou delen. ik weet uit ervaring waar  jij bij het leren van mijn taal tegenaan loopt en help je graag daarbij.

Mijn missie is het leren van Spaans voor jou zo eenvoudig, leuk en toegankelijk mogelijk te maken. 

Meer dan 20 jaar ervaring

In 1996 richtte ik in Arnhem het Spaans Instituut Fernández op dat nog steeds bestaat. In 2001 verkocht ik dit Instituut en ging terug naar mijn geboorteland Spanje. 

In Andalusië ontdekte ik een andere Spanje dan ik mij herinnerde als kind en uit lesboeken. Die ervaring kwam mij goed van pas bij de vele cursussen Spaans en taalreizen die ik daarna organiseerde en verzorgde voor Zweedse studenten en docenten

Over ons

Fotogalerij

Om het leren van Spaans ook voor mijn Japanse en Zweedse cursisten toegankelijker te maken begon ik in 1996 in Spanje met de ontwikkeling van mijn eigen digitale lesmethode “Wandelend door Spaans!”.

Daarnaast deed ik onderzoek naar taalverwerving middels computers en verzorgde ik hierover diverse lezingen in congressen van de Europese Vereniging van Docenten Spaans. 

Fotogalerij

Japanse en Zweedse cursisten vergden een andere aanpak dan Nederlandse cursisten

Ik gebruik mijn lesmethode nu in mijn lessen in Nederland in een combinatie van klassikaal en online onderwijs Spaans (blended learning).

Fotogalerij

Spaanse les in Nederland met de lesmethode Wandelend door Spaans!