Over ons

Even voorstellen

Ik ben Guillermo Fernández Barcia, directeur/eigenaar en docent van Holandalucía. Ik ben geboren in Sevilla (Spanje) en als docent en tolk-vertaler Spaans in Nederland opgeleid.

Mijn passie

Mijn passie is om jou zo snel mogelijk mijn rijke taal en cultuur te leren. Er zijn in het Spaans en het Nederlands veel taalaspecten die onderling erg verschillen. Met mijn tweetaligheid bied ik je daarbij belangrijke ondersteuning.

Meer dan 20 jaar ervaring

In 1996 richtte ik in Arnhem het Spaans Instituut Fernández op dat nog steeds bestaat. In 2001 verkocht ik dit Instituut en ging terug naar mijn geboorteland.

Ik ontdekte een heel andere Spanje dan ik mij als kind of uit de vele lesboeken herinnerde. Die ervaring kwam mij prima van pas voor de cursussen Spaans en taalreizen die ik daar later organiseerde en verzorgde.

Over ons

In Spanje organiseerde en verzorgde ik jarenlang taalreizen voor Zweedse studenten en docenten.

Daarnaast deed ik onderzoek naar taalverwerving middels computers en verzorgde ik hierover een aantal lezingen in congressen van de Europese Vereniging van Docenten Spaans.

In 1996 begon ik met de ontwikkeling van mijn eigen digitale lesmethode “Wandelend door Spaans!” waarmee ik nu vanuit Nederland online cursussen Spaans voor Nederlandstaligen verzorg. 

Visie en Missie

Het leren van andere talen en culturen heeft mijn leven enorm verrijkt. Daarom wil ik mijn passie voor mijn eigen taal en cultuur graag met jou delen.

Met mijn tweetaligheid, ervaring en ICT kennis kan ik jouw capaciteiten optimaal benutten.

Mijn missie is om jou zo snel mogelijk op hedendaagse wijze van mijn taal en cultuur te laten genieten.

OPZET CURSUSSEN Foto archief