20 veelgestelde vragen over Spaans

20 veelgestelde vragen over Spaans

Antwoord op 20 veelgestelde vragen over Spaans


20 veelgestelde vragen over Spaans

20 veelgestelde vragen over Spaans en het antwoord daarop

In 20 veelgestelde vragen over Spaans vind je het antwoord op veel vragen met betrekking tot het leren van de Spaanse taal. 

Staat je vraag er niet bij?

 • Mail deze dan naar info@holandalucia.com
 • Bel ons direct op tel. 06 405 72 011.

Wat is de beste manier om Spaans te leren?

Er zijn verschillende manieren om een taal te leren. De beste manier voor jou hangt af van je leerstijl, budget en doelen. Enkele populaire opties zijn:

In ons artikel in ons blog lees je 10 tips die je helpen om Spaans te leren. Klik hier voor dit artikel >>> 

Op welke niveaus kan ik bij Holandalucía Spaans leren?

Hoe lang duurt het om Spaans te leren?

Hoewel dit in principe ligt aan hoeveel tijd je aan het leren besteedt en hoe gemotiveerd je bent kunnen we stellen dat je bij Holandalucía snel Spaans leert. Dit komt door onze opzet en een geheel eigen unieke lesmethode.

 

Al na een cursus Beginners Spaans van 3 maanden ben je in staat om je in een Spaanstalig land te redden. Na afloop van onze cursus Spaans voor Beginners heb je ter indicatie het Niveau A1/A2 bereikt van het Europees Referentiekader.

 • Je begrijpt Spaanstaligen mits ze duidelijk en niet al te snel Spaans spreken.
 • Je kunt je aardig redden in diverse praktische situaties in een Spaanstalig land: inkopen doen in de winkel, eten in een restaurant, accommodatie reserveren, de weg vragen…
 • Ook kun je vragen stellen en zelf bevestigend of ontkennend op vragen antwoorden in diverse tijden in Spaans.
 • Je kunt je zinnen in diverse tijden van het Nederlands naar het Spaans vertalen.

Na de cursus Spaans voor Beginners kun je indien gewenst meteen door met de conversatiecursus Spaans voor halfgevorderden Spaans 1. Zo kun je het geleerde in de Beginnerscursus Spaans meteen in praktijk brengen. 

Wat zijn de kosten van een cursus Spaans?

De kosten van een cursus Spaans variëren naar gelang het type cursus. Zo is een online cursus Spaans vaak wat voordeliger dat een cursus op locatie. Hier lees je meer over ons actuele aanbod en de tarieven >>>

Wat zijn de voordelen van het leren van Spaans?

Er zijn heel veel voordelen aan het leren van Spaans. We sommen er hieronder een paar voor je op:

 • Spaans is de moedertaal van bijna 600 miljoen mensen, waardoor het een zeer praktische taal is om te leren. Spaans is, naast Spanje, ook de officiële taal van 20 andere landen, waaronder Cuba, Costa Rica, Mexico, Colombia, Peru en Argentinië.
 • Het leren van een nieuwe taal is altijd een enorme verrijking. Er gaat in vele opzichten een wereld voor je open. Als je in Spanje of Latijns-Amerika rondreist dan heb je Spaans nodig want weinig mensen spreken er een andere taal.
 • Latijns-Amerikaanse dans en muziek wordt steeds populairder. Denk aan grote artiesten als Shakira, Enrique Iglesias of Juanes. Hoe leuk is het om hun teksten te kunnen verstaan!. 
 • Veel grote meesters van de literatuur zijn Spaanstalig. Denk o.a. aan schrijvers als Isabel Allende, Gabriel García Márquez of grote dichters als Neruda of Lorca. Net als bij Spaanstalige films gaat er veel verloren als je het van de vertaling moet hebben. Bovendien helpen Spaanstalige boeken, films en muziek je enorm of je Spaans te verbeteren, 
 • Veel internationaal georiënteerde  bedrijven hechten er veel waarde aan als je Spaans spreekt.

Welke cursus Spaans is geschikt voor mij?

Het is belangrijk om de cursus Spaans te kiezen die het best bij je past. Als je een absoluut beginner bent, is een cursus Spaans voor beginners een logische keus.

 

Als je al enige kennis van het Spaans hebt dan kijken we bij Holandalucía graag welke conversatiecursus Spaans het meest geschikt voor je is. 

 

Let op! We maken regelmatig mee dat mensen die reeds eerder Spaans hebben gestudeerd denken dat ze opnieuw vanaf het begin moeten starten. Dit is in veel gevallen echter niet nodig!

 

Neem daarom bij twijfels over je niveau Spaans vrijblijvend contact met ons op via info@holandalucia.com of 06 405 72 011.

We bieden je graag professioneel advies!

Hoe kan ik mijn niveau Spaans testen?

Als je al enige kennis van het Spaans hebt dan kijken we bij Holandalucía graag welke conversatiecursus Spaans het meest geschikt voor je is. 

 

Let op! We maken regelmatig mee dat mensen die reeds eerder Spaans hebben gestudeerd denken dat ze opnieuw vanaf het begin moeten starten. Dit is in veel gevallen echter niet nodig!

 

Neem daarom bij twijfels over je niveau Spaans vrijblijvend contact met ons op via info@holandalucia.com of 06 405 72 011.

We bieden je graag professioneel advies!

Waar kan ik in Nederland een groepscursus op locatie volgen bij Holandalucía?

Op dit moment verzorgen we onze groepscursussen op locatie in Arnhem. Daarnaast kun je ook cursussen Spaans online. Klik hier voor ons actuele aanbod

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een goede cursus Spaans?

Let niet alleen op de kosten maar vooral op de kwaliteit van de docenten en hoe goed of slecht de taalschool staat aangeschreven. Lees de reacties over de taalschool om te weten hoe anderen de cursussen Spaans hebben ervaren. 

 

Hier zijn enkele reacties waarin onze cursisten vertellen hoe ze de lessen bij ons hebben ervaren>>> 

Wat heb ik nodig om bij Holandalucía Spaans te leren?

Je hoeft bij ons geen dure boeken aan te schaffen. Je leert bij ons Spaans met onze eigen unieke lesmethode. Alles wat je nodig hebt staat in onze leeromgeving. Tijdens de duur van je cursus heb je 24/7 toegang tot de lesstof zodat je zoveel kunt oefenen als je nodig acht. Thuis heb je naast een internetverbinding een computer, laptop of tablet nodig. 

Kan ik bij Holandalucía een les Spaans inhalen als ik een keertje verhinderd ben?

Dit is mogelijk indien er parallel een groep met hetzelfde niveau is. Je ontvangt wekelijks je huiswerk via de mail dus ook als je een keer verhinderd bent weet je toch precies wat er in de les is behandeld en wat je voor de volgende keer moet doen. Zo blijf je dus gewoon bij.  

Krijg ik na afloop van mijn cursus Spaans bij Holandalucía een diploma of certificaat?

Ja, mits je de meeste lessen hebt gevolgd ontvang je na afloop een certificaat waarop het niveau van je cursus Spaans staat vermeld.

Kan ik bij Holandalucía een proefles Spaans volgen?

Nee, we bieden niet de mogelijkheid voor het volgen van proeflessen Spaans. Wél informeren we je graag uitgebreid van te voren zodat je precies weet waar je aan begint als je een cursus Spaans bij ons volgt. Op onze website staat veel informatie over onze cursussen.

 

Daarnaast mag je ons altijd benaderen via mail info@holandalucia.com of tel. 06 045 72 011.

We beantwoorden graag al je vragen. 

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan mijn huiswerk bij jullie cursussen Spaans?

Reken voor een goed resultaat, naast de lessen zelf, op zo’n twee uur per week voor het leren van de lesstof en het maken van je huiswerk.

 

We raden aan om dit zoveel mogelijk te spreiden. Het is veel effectiever om iedere dag 20-25 minuten te leren dan alles op één en dezelfde dag te doen.

 

Dit heeft te maken met de herhaling die essentieel is voor het uiteindelijk onthouden van bijvoorbeeld vocabulaire. 

Zijn jullie cursussen Spaans ook geschikt voor kinderen?

Onze cursussen Spaans zijn niet speciaal ontworpen voor kleine kinderen. Er bestaan wel cursussen Spaans speciaal voor kinderen. Als je op zoek bent naar zo’n cursus bij jou in de buurt raden we je aan dit op google te zoeken. Vermeld daarbij wel specifiek dat het om een cursus Spaans voor kinderen gaat. 

Ik zit met een aantal specifieke wensen. Kan ik bij jullie ook privélessen Spaans volgen?

Ja, als je met specifieke wensen zit zoals bijvoorbeeld de voorbereiding op een examen of andere wensen dan is een cursus op maat wellicht de beste optie. Bij zo’n cursus houden we volledig rekening met je doelen en wensen.

 

Hier is een link met meer informatie over onze cursussen op maat.

 

Interesse? Neem snel contact met ons op >>> 

Ik heb een of meerdere lessen gemist. Kan ik nog instromen?

Is een cursus Spaans al gestart en heb je een of meerdere lessen gemist, neem dan contact op te overleggen over de opties om toch nog in te stromen. Dit is namelijk in de meeste gevallen mogelijk. 

Is Spaans moeilijk om te leren?

Spaans hoeft zeker niet moeilijk te zijn. Ook hoeft het geen jaren te duren. Bij Holandalucía zijn we constant bezig om het leren van de Spaanse taal eenvoudiger en leuker te maken. Dat is onze missie. Met onze eigen unieke lesmethode bieden je veel ondersteuning bij het leren van Spaans. 

Wanneer starten de nieuwe cursussen Spaans bij Holandalucía?

Hoe kan ik mij inschrijven voor een cursus Spaans bij Holandalucía?

Je kunt je inschrijven voor een cursus Spaans bij Holandalucía via het inschrijfformulier of telefonisch op 06 405 72 011


20 veelgestelde vragen over Spaans

In 20 veelgestelde vragen over Spaans vind je het antwoord op veel vragen met betrekking tot het leren van de Spaanse taal. Staat je vraag er niet bij? Neem dan even contact met ons op.

error: Deze inhoud is beschermd!