Spaans met Spaanse liedjes

door | Spaans leren met muziek

Meest populaire liedjes om Spaans te leren

Hoe geraak je nou in godsnaam via de vrieskou in Nederland bij Spaanse zomerhits? In mijn geval via de citroenboom hieronder die ik gisteren voor de deur van een boekenwinkel in Arnhem zag staan.

Nadat ik in een van de citroenen had geknepen om de echtheid daarvan te verifiëren moest ik vervolgens eerst mijzelf knijpen om te zien of ik niet droomde. Want citroenen…? Die heb ik in Andalusië in de zomer wel eens zien hangen ja, maar hier in Nederland bij temperaturen onder het vriespunt? Nee, dat was voor mij surrealistischer dan Dalí!

Spaans met Spaanse liedjes

La canción del verano – Spaanse zomerhits

Nauwelijks van de verbazing bekomen schoot mij een Spaans liedje te binnen uit mijn kinderjaren met de titel “Mi limón, mi limonero“. (letterlijk: mijn citroen, mijn citroenboom”). Het liedje is van Henry Stephen en was in 1968 dé absolute zomerhit in Spanje. Hieronder zie je de video én de songtekst. 

La canción del verano” (letterlijk: zomerhit) vormt deel uit van de diepgewortelde Spaanse tradities. Het zijn de meest gedraaide zomerliedjes die ons terugvoeren naar onvergetelijke zomerdagen vol strandplezier en de gezellige chiringuito’s (strandtentjes) waar ze uit de luidsprekers klonken.

Letra – Songtekst

Zoals vaker met Spaanse zomerhits is de tekst allerminst diepzinnig. Het moet de mensen vooral niet afleiden van de tapas en de ijskoude cerveza of tinto de verano (typische zomerdrank combinatie rode wijn en frisdrank). Het  deuntje moet gewoon beklijven. En dat is bij mij zoals je ziet goed gelukt.

Mi limóm, mi limonero
entero me gusta más
Un inglés dijo yeah,yeah,yeah,yeah
y un francés dijo oh lala

Mi limóm, mi limonero
entero me gusta más
Un inglés dijo yeah,yeah,yeah,yeah
y un francés dijo oh lala

Me siento malo morena
cabeza hinchada morena
Que no me paro morena mmm, voy voy voy

Me siento malo morena
cabeza hinchada morena
Que no me paro morena mmm, voy voy voy

Mi limóm, mi limonero
entero me gusta más
Un inglés dijo yeah,yeah,yeah,yeah
y un francés dijo oh lala

Mi limóm, mi limonero
entero me gusta más
Un inglés dijo yeah,yeah,yeah,yeah
y un francés dijo oh lala

Overzicht meest gedraaide Spaanse zomerhits

Benieuwd naar de meest gedraaide Spaanse liedjes van de afgelopen 75 jaar? Bekijk het overzicht op deze site van RTVE (Spaanse Radio en Televisie) en speel ze indien gewenst af.

Klik hier voor een heerlijke recept met citroen >>>

Spaans met Spaanse liedjes 

Klik hier voor meer Spaans leren met Spaanstalige muziek >>>

Geen belangrijk nieuws meer missen?

Alleen als geregistreerde gebruiker ontvang je alle berichten in je mail en mis je geen belangrijk nieuws. 

Nog geen account? Registreer hieronder snel en eenvoudig.

Vul je mail in en ontvang een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee je op onze leeromgeving kunt inloggen.
[et_bloom_inline optin_id=”optin_2″]

Spaans leren met muziek

Spaans leren met muziek door Holandalucía Hieronder zie je een aantal clips van zeer populaire Spaanstalige artiesten. De lijst is speciaal geselecteerd voor mensen die met Spaans bezig zijn. Bij iedere clip staat een link naar de songtekst. Met dank aan:  Spanish...

error: Deze inhoud is beschermd!