Oefening Spaans voor beginners en (ver)gevorderden!

Belangrijk! Aan het eind van de film houdt Chaplin een toespraak die wordt gezien als een van de beste toespraken in de filmgeschiedenis. Een pleidooi voor vrede in een wereld gehuld in wanhoop door het ongenaakbare fascisme van Hitler.


Exclusief: Holandalucía wil dit betoog in deze eveneens donkere tijden weer onder de aandacht brengen. Naast deze voor iedereen toegankelijke film met Spaanse ondertiteling ontvangen geregistreerde gebruikers exclusief ok een lesmodule met vertaaloefeningen voor het omzetten van zinnen waarin veel belangrijke zaken voorkomen:. bij beginners basisgrammatica en bij (ver)gevorderden altijd uitdagende zaken als de verleden tijden en het subjunctief!


Meld je snel aan hieronder als je nog niet geregistreerd bent en ontvang dit GRATIS in je mail naast onze nieuwsbrief.

“El gran dictador (1947)

Regisseur: Charlie Chaplin 

Synopsis:

The Great Dictator is een monument voor de humaniteit en tegen totalitaire megalomanie. De film vertelt het verhaal van een eenvoudige joodse kapper en van de dictator Adenoid Hynkel, in wie het onmogelijk is Hitler niet te herkennen.

Hynkel is een geval. Hij spreekt een raar soort brabbel-Duits, maakt hysterische groteske gebaren, en is kinderlijk opgetogen over zijn wereldveroveringen. Als hij zich alleen in zijn kantoor onbespied acht, danst hij met een ballonachtige wereldbol die hij op zijn vingers rond laat rollen de ruimte rond totdat het ding tot zijn ontsteltenis knapt.

De kleine joodse kapper daarentegen is een voorbeeld van eenvoudige menselijkheid, zeker wanneer hij in de laatste scene – door een persoonsverwisseling aangezien voor Hynkel – de wereld toespreekt en in kleine woorden bidt om vrede.

De film uit 1940 sloeg in Amerika in eerste instantie niet aan en werd zelfs gezien als een aanval op ‘een bevriend staatshoofd’. Maar nadat na Pearl Harbor de Verenigde Staten betrokken raakte bij de Tweede Wereldoorlog werd The Great Dictator een hit.

Bron: VPRO Cinema

Film kijken op Youtube –

Spaanse automatische ondertiteling rechtsonder

Overzicht van Spaanstalige films op onze site

Klik hier om Spaans te leren aan de hand van prachtige Spaanstalige films >>>.

Discurso final: El Gran Dictador

Broken Flowers – Flores rotas

Broken Flowers – Flores rotas

“Broken Flowers”  Flores rotas (1954) Regisseur: Jim Jarmusch Synopsis: Hoofdrolspeler Don Johnston (Bill Murray) heeft een fortuin gemaakt in de IT-business. Als Don (verwijzing naar de mythische Don Juan) de bons krijgt van zijn laatste vriendin ontvangt hij een...

The Miracle Worker

The Miracle Worker

“The Miracle Worker”  (Un milagro de Helen Keller) (2008) Regisseur: Arthur Penn Synopsis:   Opmerking: Waargebeurd verhaal verfilmd door de regisseur van de wereldberoemde film Bonnie en Clyde Film kijken op Youtube Let op! Deze film is origineel Colombiaans...

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly