El resplandor de un genio

door | Spaans leren met films

“El resplandor de un genio / Shine (1996)

Regisseur: Scott Hicks

Synopsis:

Meeslepende filmbiografie over de Australische pianovirtuoos David Helfgott die opgroeit als wonderkind en de ene muziekprijs na de andere wint.

Zijn vader, een Poolse jood die Auschwitz overleefde, heeft weliswaar het beste met hem voor maar heeft als kind zelf  ingeprent gekregen dat perfectie het enige aanvaardbare niveau is. Om die reden vertoont zijn opvoeding soms tirannieke trekjes.

David besluit uiteindelijk met zijn vader te breken en te gaan studeren in Engeland. Er volgen jaren van verwarring waarna hij geestelijk breekt en uiteindelijk zelfs in psychiatrische inrichtingen belandt.

Als hij jaren later weer eens piano begint te spelen in een bar, lijkt zijn mogelijke terugkeer naar de concerthallen niet uitgesloten.

Opmerkingen:

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en werd op het IFFR met de publieksprijs bekroond. Geoffrey Rush, die de volwassen Helfgott vertolkt, won voor zijn vertolking een Oscar.

Film kijken op Youtube – Spaans gesproken

Tip! Nog niet zo gevorderd? Gebruik de ondertiteling in het Spaans. Klik daarvoor op het vierkantje links van het willetje onderaan de video.

Overzicht van Spaanstalige films op onze site

Klik hier om Spaans te leren aan de hand van prachtige Spaanstalige films >>>.

El resplandor de un genio

Broken Flowers – Flores rotas

Broken Flowers – Flores rotas

“Broken Flowers”  Flores rotas (1954) Regisseur: Jim Jarmusch Synopsis: Hoofdrolspeler Don Johnston (Bill Murray) heeft een fortuin gemaakt in de IT-business. Als Don (verwijzing naar de mythische Don Juan) de bons krijgt van zijn laatste vriendin ontvangt hij een...

The Miracle Worker

The Miracle Worker

“The Miracle Worker”  (Un milagro de Helen Keller) (2008) Regisseur: Arthur Penn Synopsis:   Opmerking: Waargebeurd verhaal verfilmd door de regisseur van de wereldberoemde film Bonnie en Clyde Film kijken op Youtube Let op! Deze film is origineel Colombiaans...

Florence Nightingale

Florence Nightingale

“Florence Nightingale”  (1985) Regisseur:  Daryl Duke Synopsis: Het verhaal van Florence Nightingale, een verpleegster die in de negentiende eeuw naam maakt als 'De vrouw met de lantaarn'. Ze begint haar carrière met het verzorgen van gewonde soldaten en komt al snel...

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly