Campeones, ole!

Voor de vierde keer in 10 jaar tijd en 2 keer op rij is Sevilla UEFA kampioen geworden. Wederom zongen duizenden Sevillaanse supporters gisterenavond uit volle borst deze pakkende flamencoachtige himne:

El Arrebato – Himno del Sevilla

Zing deze himne, geschreven door de zanger Arrebato ter ere van het 100 jarig bestaan van de club, hier in het Spaans mee:

Hey Macarena…

Het zal het Sevillaanse duo “Los del Río” waarschijnlijk nooit meer lukken om het wereldsucces van hun megahit “Macarena” te overtreffen. Toch kwamen ze met de hit “Sevilla tiene un color especial”, waarin de schoonheid van Sevilla wordt bejubeld, een heel eind in de goede richting :

Sevilla, een stad om er verliefd op te worden

Dat jaarlijks al miljoenen toeristen de weg tot de prachtige hoofdstad van Andalusië weten te vinden neemt niet weg dat zulke sportieve prestaties een aardige steun in de rug zijn om deze stad nog meer in de kijker te zetten. Dat zagen we al eerder met steden als Barcelona en Madrid. Indie rij van prominente Spaanse steden mag ook Sevilla zich nu scharen. En terecht want deze stad heeft alles wat je als toerist kunt wensen, van een prachtig historisch centrum tot heerlijke tapasbars en een bruisend uitgangsleven. Tip! Bezoek deze stad buiten de zomermaanden juli/augustus.

 

Gratis Spaans leren op een leuke manier? Like ons nu op Facebook!