Spaanse humor met Cantinflas

door | Spaans leren met humor

Spaanse humor & ernst in tijden van Corona

Cantinflas

Mario Moreno Reyes beter bekend als Cantinflas werd geboren in Mexico-Stad op 12 augustus 1911. Hij was een Mexicaanse komiek, toneelspeler, acteur, zanger en producent. Hij speelde in meer dan 55 Mexicaanse en Amerikaanse films en werd Internationaal bekend met zijn rol in een verfilming van Jules Vernes Reis om de wereld in 80 dagen.


In Mexico is Cantinflas vooral bekend door zijn vertolkingen van de “pelado” : de archetypische arme sloeber van Mexico-Stad.Cantinflas overleed In 1993 aan longkanker en ligt begraven in de ‘rotonde van illustere mannen’ in het Panteón de Dolores in Mexico-Stad.


Cantinflas lessen

Deze mythische Mexicaanse televisie en filmpersonage trachtte via zijn werk het volk belangrijke waarden en principes bij te brengen. In zijn films (zie video hieronder met kort overzicht) passeren veel maatschappelijke thema’s de revue waaronder rechtvaardigheid, armoede, gezag, onderwijs en opvoeding, vrije meningsuiting e.a. sociaal belangrijke thema’s,

Charlie Chaplin

Cantinflas wordt vaak vergeleken met de grote Charlie Chaplin. Die vergelijking wordt vooral duidelijk als we luisteren naar zijn speech aan het eind van de film “Su excelencia” waarin hij net als Chaplin in zijn “Discurso del dictador” een pleidooi houdt voor een rechtvaardiger maatschappij.

Charlie Chaplin zelf was erg gecharmeerd van Cantinflas. Hij vond de Mexicaan “de grappigste man ter wereld”.

Filmfragment: .Cantinfla’s speech met ondertiteling in het Engels

Boost je Spaans met de beroemde toespraak van Charlie Chaplin!

Als geregistreerde volger kun je nu in onze GRATIS cursus OPSTART ongeacht je niveau Spaans Beginners en (Ver)gevorderden) je Spaans een flinke boost geven met onze ultieme vertaaloefening gebaseerd op de belangrijke toespraak van Chaplin.

Nog niet geregistreerd? Laat je mail achter en boost je Spaans in 2021 GRATIS met onze nieuwe LEUKE & LEERZAME vertaaloefeningen.


Spaanse uitdrukkingen en gezegden

La primera obligación de cada ser humano es ser féliz. / De mens dient allereerst voor zijn eigen geluk te zorgen. Y la segunda es siempre hacer felices a los demás. / En vervolgens voor het geluk van anderen. (Cantinflas)

Meer Spaanse uitdrukkingen en gezegden?

Klik hier om Spaans te leren met leuke veelgebruikte Spaanse uitdrukkingen en gezegden >>>

Meer Spaanse humor?

Klik hier om met een lach Spaans te leren met onze categorie Spaans met humor in ons blog >>>

Actuele terugblik Spanje 2019-2020 op vele fronten!

Terugblik Spanje 2020

Terugblik Spanje 2020

Spaanse humor & ernst in tijden van Corona Terugblik 2020: In dit artikel kijken we terug op het afgelopen jaar 2020 aan de hand van de laatste kersttoespraak van de Spaanse koning Felipe die we contrasteren met de huidige situatie in Spanje. Een prima kans dus om...

Boetedoening!

Boetedoening!

Spaanse humor & ernst in tijden van Corona Achtergrondinformatie: We zagen al eerder in deze reeks van "Spaans met humor" dat striptekenaar Dávila in zijn humor graag de technologische vooruitgang contrasteert met zijn geliefde Galicië dat tot een van de meest...

Met je ziel onder de arm!

Met je ziel onder de arm!

Spaanse humor & ernst in tijden van Corona Achtergrondinformatie: Al snel tijdens de eerste lockdown begonnen we met deze categorie om de dagen van onze volgers wat te veraangenamen. Toen het beter ging stopten we maar nu ook Duitsland teruggrijpt naar humor...

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly