Spaans voor Beginners 

Spaans voor Beginners

Na afloop van onze cursus Spaans voor Beginners heb je (als indicatie) het Niveau A1 bereikt van het Europees Referentiekader :

Lees- en luistervaardigheid

Je bent in staat om niet al te moeilijke teksten te lezen en begrijpt Spaanstalige mensen mits ze duidelijk en niet al te snel spreken.

Vocabulaire

Je beschikt over een ruime woordenschat die je via Holandalucía kunt blijven uitbreiden. In deze cursus leer je het vocabulaire van de volgende voorwerpen:

 • Voeding en winkels
 • Werk en beroep
 • Gezin en familie
 • Geografie / Taal en herkomst
 • Ruimtelijke ordening (stad, wijken, huizen…)
 • Vrijetijdsbesteding

Communicatie

Je kunt je goed redden in diverse situaties en eenvoudig over het heden, verleden en de toekomst vertellen.

 • Begroeten en afscheid nemen
 • Jezelf en anderen voorstellen
 • Inkopen doen in de winkel of op de markt
 • Praten over je familie en je werk
 • Praten over je woonsituatie
 • Praten over je hobby’s en vrijetijdsbesteding

Cultuur van het land

Je kent interessante wetenswaardigheden over de Spaanse en Latijns-Amerikaanse taal en cultuur, volk en tradities

Grammaticaoverzicht modules voor Beginners

A1 Het Spaanse (voor)naamwoord elementair

Je legt een goede basis voor het leren van Spaans. Je leert het Spaanse getal en geslacht correct toepassen. Ook leer je aanwijzingen geven , bezit uitdrukken en vragen stellen.

A2 Ser, Estar en Hay

Je gaat aan de slag met een van de hoekstenen van de Spaanse taal op dit niveau. Je leert de drie werkwoorden toepassen die het Spaans hanteert voor “ZIJN” en ontdekt het verband met andere belangrijke speerpunten van de Spaanse taal waaronder de verleden tijden.

Ook leer je aangeven waar zaken en mensen zich bevinden, ontkennen en verwijzen naar concrete en vage personen of zaken.

A3 Karakterisering

Je leert op diverse manieren concreet dingen en personen karakteriseren en vergelijkingen maken. Ook leer je tijdelijke en permanente eigenschappen te onderscheiden.

A4 Het Spaanse werkwoord

Je gaat aan de slag met de kern van iedere zin: het werkwoord. Je leert de verschillende soorten werkwoorden, overzichtelijk onderverdeeld in handeling en beweging, correct vervoegen en toepassen.

Ook leer je praten over handelingen met details als frequentie, hoeveelheid, hoedanigheid, richting en tijd. Tevens leer je handelingen met elkaar vergelijken.

A5 Spaanse voorzetsels

Je leert de belangrijkste Spaanse voorzetsels toepassen en hoe deze voorzetsels in combinatie met werkwoorden sterk de betekenis van een zin bepalen. Ook leer je een groot aantal veelgebruikte uitdrukkingen met deze voorzetsels.

A6 Lijdend en meewerkend voorwerp

Je leert je beter uitdrukken in het Spaans met constructies waarmee je herhaling en onduidelijkheid voorkomt. Je leert praten over wat jij en anderen leuk vinden of interesseert en je mening uiten over zaken en mensen. Ook leer je zeggen wat er met jou of anderen aan de hand is, bijvoorbeeld bij de dokter of in het dagelijks leven.

Overzicht extra studiemateriaal per niveau

Spaans voor beginners

Lesrooster en Tarieven

Klik op de link hieronder voor een overzicht van ons lesrooster en tarieven:

Reserveren /inschrijven en kennismakingsgesprek

Bel 06 405 72 011 om te reserveren/inschrijven en voor het direct inplannen van een kennismakingsgesprek. Dit is een gesprek van 20-30 minuten met je docent Spaans via Skype (download hier gratis) waarin je een korte rondleiding krijgt door de leeromgeving, de cursusmodules en het naslagmateriaal. In dit gesprek kun je al je vragen aan je docent kwijt.

 • BEL ONS 0640 572 011

 • Geen gratis lessen & nieuws meer missen ?

  Typ je mail in het tweede vak en klik op verzenden. Klaar!
 • RECENTE BERICHTEN