Inleiding

In dit bericht leer je over Kunst en Cultuur met het Catalaanse gezelschap Insectotròpics

Roodkapje Galactica

Wat zou er zijn gebeurd zijn als Roodkapje had besloten om haar moeder te negeren en zich, geleid door haar intuïtie, diep in het bos van haar angsten had laten meevoeren? Wat gebeurt er als we ingaan tegen de gevestigde orde? In ‘Roodkapje Galactica’, een multimediashow met live video, schilderkunst, theater en muziek, geeft het Spaanse gezelschap Insectotròpics haar geheel eigen kijk op het bekende sprookje.

Onderscheiding

Drie videokunstenaars, twee schilders, een muzikant en een actrice staan in ‘Roodkapje Galactica’ op het podium. Samen maken zij ‘live’ een film. Het publiek ziet het eindresultaat op een groot scherm, maar is tegelijkertijd getuige van ‘the making of’. Met hun unieke manier van werken mixt Insectotròpics de visuele kunsten, performance, geluid, theater en de digitale wereld. En met succes: ‘Roodkapje Galactica’ werd in 2015 twee keer onderscheiden als beste voorstelling.

Multidisciplinair

Insectotròpics is een artistiek collectief, dat in 2011 is opgericht in Barcelona. ‘Roodkapje Galactica’ is hun eerste productie, die meteen al bij de première in maart 2012 veel succes oogstte. In opdracht van de gemeenteraad van Barcelona werd het gezelschap gevraagd om ook een versie te maken die geschikt was voor kinderen.

Insectotròpics is wereldwijd een graag geziene gast op festivals.

Klik op plaatje voor meer berichten uit de categorie Spaanse Taal en Cultuur

Roodkapje Kunst en Verleden tijden in het Spaans