Reacties van onze cursisten – Holandalucía

Kees van der Wilden Bij Guillermo heb ik, enkele jaren geleden, mijn eerste stappen gezet om Spaans te leren. Na een klassikale training om de basis van het Spaans te kennen, zijn mijn vrouw en ik met Guillermo naar Sevilla gegaan. Daar zijn we ondergedompeld in de Spaanse cultuur en taal met bezoeken aan musea, kerken, flamenco voorstellingen en de tapas. Het is voor mij dé inspiratie geweest om door te leren. Dit najaar hoop ik staatsexamen Spaans te doen en Guillermo helpt me ook nu weer in de voorbereiding. Als je Spaans wilt leren, weet ik nu uit ervaring, is het leren bij Holandalucía een aanrader!

Kees van der Wilden | Associate Director at WEA Mission Commission

Sanne_Keunen Ik heb altijd al Spaans willen leren omdat ik de taal en het land prachtig vind. Spaans wordt over de hele wereld gesproken, het is een groot voordeel om het te beheersen.
In de open dag van Holandalucía maakte ik kennis met de methode “Wandelend door Spaans” waarin een virtuele wandeling door Sevilla een rol speelt. Ik had net een reis naar die stad gereserveerd dus de taal en cultuur leren in dat kader sprak mij meteen aan. De lessen zijn in kleine groepen. De theorie kun je online in je eigen tijd doen. Ideaal voor mij met mijn drukke studie. De sfeer was altijd ontspannen, ik voelde me op mijn gemak waardoor de drempel laag was om Spaans te spreken en vragen te stellen. De cursus Spaans in Arnhem Niveau A hebben we afgesloten in een tapa’s bar. Na afloop van de cursus kreeg ik een boekje om de virtuele wandeling in Sevilla in het echt te ervaren! Dit was erg leuk en een prettige toevoeging op mijn reis naar de stad. Het was leuk om de plekken uit de cursus terug te zien in het echt.
De reis naar Sevilla was fantastisch. De stad is prachtig, de mensen vriendelijk en het eten heerlijk. Door de cursus heb ik mij goed kunnen redden.
Als mijn studie het weer toelaat wil ik zeker verder met de cursus Niveau B.

Sanne Keunen | Student aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Jaap en Linda Binnenkort emigreren wij naar Ecuador, waar Jaap als zendingsarts in een klein ziekenhuis gaat werken. We vonden het belangrijk om alvast wat Spaans leren. Iemand van onze uitzendende organisatie heeft al een tijd Spaans in Arnhem bij Holandalucía en hij raadde ons Guillermo Fernández als docent aan. Eerst sloten we de cursus Spaans in Arnhem Niveau A af met een certificaat.
Dit beviel zo goed dat we, ondanks de drukte, besloten nog een deel van Niveau B op intensieve wijze te doen. Een heel gedoe met drie kleine kinderen, maar Guillermo was bereid om ons thuis in Velp les te geven. De theorie leren we op de leeromgeving als het ons uitkomt en als we iets niet snappen, wordt dat in de les snel en vakkundig door Guillermo uitgelegd. De lessen zijn vooral praktijkgericht en worden ook toegespitst op onze toekomst. Zo is er veel aandacht voor het oefenen van situaties die met ziekte en gezondheid te maken hebben. We hebben in korte tijd veel geleerd en kunnen ons nu al aardig redden in onze nieuwe taal!

Jaap en Linda Bezemer | Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropische Geneeskunde en Moeder/huisvrouw

Wil Kniest Ik heb altijd met heel veel plezier terug gedacht aan de cursus Spaans in Arnhem die ik van Guillermo heb gehad. Ik heb er veel profijt van gehad want het is gewoon fijn als je een gesprek kunt voeren in het Spaans in het hotel of in de winkel. Mijn vrouw en ik hebben hierdoor kennissen gekregen op Tenerife. Inmiddels gaan we al 5 jaar met een vriendengroep van 8 personen naar Mallorca. De taalreis naar Jávea die Guillermo in 1998 organiseerde was echt mooi. We hebben toen een keer met zijn allen aan een lange tafel heerlijk op straat in de zon gegeten. En de nacht van San Juan mee gefeest op straat en gesprongen over brandende takken!

Wil Kniest | Pensionista

Ada Dispa In 1996 had ik Spaans nodig ter voorbereiding op een verblijf in Spanje en ik kwam terecht bij Guillermo Fernandez. Dat was een gelukkig toeval. Guillermo bleek niet alleen een hele goeie docent te zijn. Hij was ook eigenaar van een levendig instituut waar je grondig taalonderricht kreeg en werd ondergedompeld in de Spaanse cultuur. Zo ben ik in 1997 meegegaan met een taalreis naar Spanje. Aan die tijd heb ik nog een leuke vriendengroep overgehouden. Ik heb 6 jaar goed onderricht gehad en kan de cursussen Spaans in Arnhem van Guillermo en Holandalucía van harte aanbevelen.

Ada Dispa | Independent Arts and Crafts Professional

Ik verwachtte na de cursus Spaans voor beginners een redelijk woordje Spaans te spreken en ik heb in korte tijd erg veel geleerd. Met de opdrachten na een bepaalde kerntaak in de leeromgeving toets je op een mooie manier of je de lesstof tot je hebt genomen. Het terugkeren van zinnen en vocabulaire is een mooie combinatie waardoor bepaalde dingen makkelijker blijven hangen. Daarnaast is het spreken en lezen tijdens de lessen erg prettig. Zo leer je jezelf geen verkeerde dingen aan. Praktijklessen en online leren sluiten goed op elkaar aan. In de praktijklessen behandel je de dingen die je in de weken daarvoor via de leeromgeving leert.

Jan Berendsen | Werkvoorbereider KLP-W