Persconferentie Gezondheidszorg regio Madrid 8/1/21

Madrid

Persconferentie Gezondheidszorg regio Madrid 8/1/21

Aanwezig op deze persconferentie zijn de bewindvoerder voor Gezondheidszorg Regio Madrid Enrique Ruiz Escudero, de vice raadsman van Gezondheid en het COVID-19 plan Antonio Zapatero, en algemeen directeur van Gezondheidszorg Elena Andradas.

Madrid blijft het zorgenkind van de Spaanse regering vanwege de hoge besmettingscijfers. Het sluit nu 23 sanitaire zones en negen gemeenten.

Hoewel de vaccins al een tijdje binnen zijn is tot nu toe slechts een vijfde daarvan ingezet. Ter vergelijking in Asturias zijn alle vaccins verbruikt. De gedachte daar is dat iedere vaccin dat blijft liggen een verloren kans is.

In Madrid is de volgende lading inmiddels onderweg en de verantwoordelijke regiohoofden beloofden zojuist in de persconferentie (zie video hieronder) dat er vanaf dit weekend en volgende week veel meer mensen zullen worden gevaccineerd.

Uitbesteding private sector

Er is veel kritiek geweest op het uitbesteden van de inentingen aan het Spaanse Rode Kruis waarmee Madrid
wederom voor de private sector kiest in plaats van de publieke sector. Madrid daarentegen beklaagt zich over de steun van de Spaanse regering.

Persvragen en spannend momentje

In het vragenmoment voor de pers ogen de verantwoordelijken gespannen. Daar waar je zou verwachten dat iedereen
duidelijke afgebakende functies en verantwoordelijkheden heeft wijst men hier constant naar elkaar als het gaat om wie een vraag het best kan beantwoorden.

We zien zoals verwacht veel vragen voorbijkomen van rechtse media zoals EL MUNDO, EL PAÍS en OK DIARIO. Maar dan wordt het toch nog even spannend als een Franse journaliste haar onbegrip schets over het ontbreken van duidelijke informatie als borden bij grote ketens als El Corte Inglés (soort Spaanse V&D) waardoor mensen eigenlijk niet goed weten wat nu wél en niet is toegestaan en waar ze aan toe zijn. Dat fragment kun je beluisteren vanaf minuut 44.15.

De Franse journaliste geeft aan bepaalde zones van regio Madrid goed te kennen en zich te ergeren aan de inmiddels maandenlang durende lakse houding van de Madrileense regering.

error: Deze inhoud is beschermd!