Online Spaans leren met Spaanstalige films For love or country

For love or country (2000)

Online Spaans leren met Spaanstalige films For love or country

Regisseur: Joseph Sargent

Synopsis:

For Love Or Country vertelt het verhaal van een man, magistraal gespeeld door Andy García, die gekweld wordt door de liefde voor zijn familie, zijn passie voor muziek en zijn dromen over een beter leven in het vrije Amerika. Die man is niemand minder dan de getalenteerde Cubaanse trompetspeler Arturo Sandoval.

Als Arturo de kans krijgt om zijn droom waar te maken in Amerika laat hij die kans schieten omdat hij verliefd wordt op de wonderschone Marianela. Hij besluit voor haar in Cuba te blijven. Als hij uiteindelijk verhindert wordt om de muziek te spelen waar hij voor staat besluit hij met de hulp van muzieklegende Dizzy Gillespie, een plan te bedenken om alsnog naar Amerika te vluchten.

Opmerkingen: De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Cubaanse trompetspeler Arturo Sandoval. Het toont het leven van een groep musici in Cuba die gedwongen wordt de idealen van de Cubaanse revolutie boven hun eigen artistieke vrijheid te plaatsen. De muziek in deze film is van Arturo Sandoval.

Trailer

Film zien op Youtube

Online: Bekijk de film hier in het Engels met Spaanse ondertiteling 

 

Meer Spaanstalige films?

Klik hier voor meer Spaanstalige films in onze categorie Spaans leren met films >>>

error: Deze inhoud is beschermd!