“Jesus (1979)

Regisseur: Peter Sykes / John Kirsh

Synopsis:

De film “Jesus” is gebaseerd op het verhaal van Jezus zoals de overlevering van de evangelist Lucas. Deze film wordt veel door zendelingen in derdewereldlanden gebruikt en is daarmee voor veel mensen in die landen de eerste film die zij ooit te zien krijgen.

Met het Jesus-filmproject beoogde men deze film toegankelijk te maken voor mensen over de hele wereld ongeacht taal of leefsituatie. Het werd uitgebracht in meer dan 950 verschillende talen en zo geschikt gemaakt om mensen in hun eigen taal vertrouwd te maken met het verhaal van Jezus.

Aan deze filmproductie werkten in totaal over de 5.000 figuranten en de film werd in het geheel opgenomen op de plaatsen waar Jezus verondersteld wordt te hebben gewerkt en geleefd.

In een kinderversie met de titel de titel “The Story of Jesus for Children” dat in 203 werd uitgebracht werden nieuwe scènes gefilmd van de kinderen Sarah, Caleb, Benjamin, Leah en Nathan. In genoemde kinderversie kijk je naar het leven van Jezus vanuit de belevingswereld van deze kinderen.   .

bron : wikipedia (aangepast)

Jesus

Jezus film kijken op Youtube

Overzicht van Spaanstalige films op onze site

Klik op het plaatje om Spaans te leren aan de hand van prachtige Spaanstalige films.

Jesus