Hoe leer je het best Spaans?

De opmars van het Spaans is enorm. Alleen in de VS al spreken meer dan 53 miljoen mensen Spaans, en dat is al meer dan in Spanje zelf. De vraag die we ons moeten stellen is dan ook niet meer of we wel of niet Spaans moeten leren maar Hoe leer je het best Spaans? Spaans leren is een must maar Spaans leren is bij Holandalucía vooral een feest!

Op deze pagina geven we je enkele gouden tips om snel goed Spaans te leren spreken. Daarnaast raden we je aan gebruik te maken van de gratis lessen Spaans (registreren verplicht) en het blog met diverse categorieën op onze site https://www.holandalucia.com/

Tips om je luistervaardigheid Spaans te verbeteren

uitroeptekenEen van de problemen waar je op stuit als je Spaans leert is de snelheid waarmee Spaanstaligen vaak spreken, met name Spanjaarden want mensen uit Latijns-Amerika spreken over het algemeen langzamer.

Oefen daarom je luistervaardigheid met Spaanstalige liedjes en Spaanstalige films en documentaires uit Spanje maar vooral óók uit andere Spaanstalige landen. Zo wen je tevens ook aan verschillende accenten.

Het is belangrijk om daarbij niet ieder woord te willen begrijpen en niet te concentreren op wat je niet begrijpt maar op wat je wél begrijpt. Vaak heb je aan enkele woorden en de context al genoeg om de zin te begrijpen.

Luister zoveel mogelijk naar teksten die bij jouw niveau passen en jou ook écht interesseren en onthoud tenslotte: oefening baart kunst!

Kaart met een overzicht van de beste films uit Latijns-Amerika volgens IMDb (Internet Movie DataBase). Op onze website staan nog veel meer Spaanstalige films waarvan sommige ook in rustiger Latijns-Amerikaans Spaans.

Gouden tips om sneller Spaans te leren

Spaanse muziek

Luisteren naar Spaanse muziek is een hele leuke manier om je Spaans op peil te houden terwijl je geniet. Hieronder zie je een aantal clips van zeer populaire Spaanstalige artiesten. De lijst is speciaal geselecteerd voor mensen die met Spaans bezig zijn. Bij iedere clip staat een link naar de Spaanse songtekst.

 Julieta Venegas (México) – “Me voy”

Klik hier voor de songtekst >>>

 Café Tacuba (México) – “Eres”

Klik hier voor de songtekst >>>

 Juanes (Colombia) – “Nada valgo sin tu amor”

Klik hier voor de songtekst >>>

 

Marc Anthony (Puerto Rico) – “Vivir mi vida”

Klik hier voor de songtekst >>>

 

Shakira (Colombia) – “No” – Songtekst

Klik hier voor de songtekst >>>

 El Patio de Tu Casa (España) – “Nuestros tiempos verbales” –

Songtekst staat in de clip zelf. Dit is een liedje om de Spaanse tijden te leren.

 

 Gloria Trevi (México) – “Todos me miran”

Klik hier voor de songtekst >>>

Spaans leren met Spaanse liedjes

Klik hier om Spaans te leren met Spaanse liedjes in onze categorie Spaans leren met Spaanstalige muziek >>>

 

 

 

 

 

 

Meer manieren om leuk Spaans te leren!

Naast Spaanstalige films en Spaanse liedjes zijn Spaanse recepten een andere manier om Spaans te leren terwijl je geniet van de lekkerste recepten. In de categorie Spaanse recepten in ons blog vind je vele traditionele Spaanse recepten met uitgeschreven tekst om Spaans te leren terwijl je heerlijk smult. ¡Buen provecho!

Hoe leer je het best Spaans?

Spaanse woordjes leren

Spaanse woordjes leren doe je het best met de Spaanse woordenlijsten van Holandalucía. Leer Spaans vocabulaire met leerzame teksten over allerlei actuele onderwerpen en breid jouw Spaanse woordenschat enorm uit.

Spaans leren is een Fiesta!

Spaans leren bij Holandalucía is een feest die we iedere dag samen met jou willen vieren. Hoe? Ontdek het zelf: Klik hier voor gratis lesjes Spaans vocabulaire in onze categorie Spaans leren is een fiesta in ons blog >>>

Hoe leer je het best Spaans?