“Historias extraordinarias (2008)

Regisseur: Mariano Llinás

Synopsis:

“Historias extraordinarias” is een meer dan vier uur durende film grotendeels gesitueerd op de Argentijnse Pampas. Alleen voor de slotscènes reisde een deel van de filmcrew nog even naar Mozambique voor slechts drie shots.

In drie verhalen volgen we de mysterieuze speurtocht van drie heel gewone mannen genaamd X, H en Z . wiens levens door elkaar worden geschud door allerlei onverwachte gebeurtenissen die op zich weer tot andere onnavolgbare belevenissen leiden.

De regisseur Mariano Llinás hierover:

Aanvankelijk wilde ik een film maken die zo dicht mogelijk in de buurt van een roman zou komen, iets als een avonturenroman uit de XIXe eeuw met een voice-over (stem die in een film of tv-programma buiten het beeld commentaar geeft zonder dat de spreker te zien is).

Ik wilde ontdekken in hoeverre dit mogelijk was in een discipline als film waar het klassiek verhalen meer dan een eeuw geleden zijn hoogtepunt bereikte. Hoe zou je vanuit de moderniteit die emotie en verhalende kracht kunnen reconstrueren zonder een al te assertieve film te maken dat een parodie of absolute onzin zou worden?

Film kijken op Youtube

Deel 1

Deel 2

Romantische soundtrack

De romantische soundtrack aan het einde van deel 2 is afkomstig van Roberto Carlos een van de meest succesvolle Latijns Amerikaanse artiesten.

Deel 3

Overzicht van Spaanstalige films op onze site

Klik op het plaatje om Spaans te leren aan de hand van prachtige Spaanstalige films.

Historias extraordinarias