“El cantar de los grillos (2017)

Regisseur: Paulo Paulista

Synopsis:

In deze roadmovie achtige flim speelt Joselo, een jonge van Aymaraafkomst de hoofdrol. Na eerst zijn moeder te zijn kwijtgeraakt raakt hij nu ook zijn vader kwijt aan een indemische ziekte (inheems).

De nu aan zijn lot overgelaten Joselo is nog maar een klein kind. Toch moet hij nu zielsalleen te voet op zoek naar zijn oudere broer waarvan hij alleen een verscheurd kaartje heeft.

Maar dit betekent een erbarmelijke reis vanaf zijn ijskoude dorp Colchane in de Chileense bergen op 3.800 meter hoogte tot het tropische EL MAR van de stad de Iquique.

Opmerking: deze film lijkt een boodschap van hoop uit te stralen, iets wat we in deze tijden van Covid-19 goed kunnen gebruiken. Ook de culturele waarde is hoog. Naast prachtige ruige Chileense landschappen zie je ook beelden van traditionele feesten met dans en muziek zoals de bekende Caporales-dans met alle symboliek en franje vandien.

Film kijken op Youtube – Spaans gesproken

Overzicht van Spaanstalige films op onze site

Klik hier om Spaans te leren aan de hand van prachtige Spaanstalige films >>>.

Un lugar en el mundo - Spaanstalige film

The Miracle Worker

The Miracle Worker

“The Miracle Worker”  (Un milagro de Helen Keller) (2008) Regisseur: Arthur Penn Synopsis:   Opmerking: Waargebeurd verhaal verfilmd door de regisseur van de wereldberoemde film Bonnie en Clyde Film kijken op Youtube Let op! Deze film is origineel Colombiaans...

Spanje: nonnen maken kapjes (documentaire)

Spanje: nonnen maken kapjes (documentaire)

“Spanje: nonnen maken kapjes”  (2020) Metropolis (VPRO) Synopsis: Hoe gaat de wereld om met de coronacrisis? In Sevilla, Spanje, leven nonnen altijd al afgezonderd in een klooster. Daar verschilt het dagelijks leven dus nauwelijks. Normaal bakken de nonnen koekjes om...

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly