Eigen lesmethode

Eigen lesmethode: Context leren gericht op conversatie

Hola, mijn naam is Guillermo Fernández Barcia. Maak kennis met mij op de pagina over ons.

In 2001 verkocht ik mijn goed draaiende taalinstituut in Arnhem om terug te keren naar mijn geboorteland Spanje. Na vele jaren in Nederland te hebben gewerkt als docent Spaans had ik inmiddels al veel ervaring met het onderwijzen van onderwerpen die voor Nederlandstaligen lastig zijn zoals Ser, Estar en Hay,  de verleden tijden Imperfecto en (In)Definido of de Subjuntivo. 

Maar In Spanje ontdekte ik dat diezelfde thema’s voor Japanse en Zweedse studenten Spaans, door hun afwijkende culturele context, nog veel lastiger waren. Dat was voor mij als docent Spaans meteen een nieuwe uitdaging!

Eigen lesmethode
Lesgeven aan Japanners in Sevilla was een nieuwe uitdaging

Ervaar je cursus en maak je de Spaanse taal en cultuur eigen!

Spaans leren met muziek

Lesmethode met visuele context

Om het leren van Spaans voor die groepen zo veel mogelijk te vergemakkelijken ontwikkelde ik mijn eigen lesmethode met een voor iedereen duidelijker visuele context.

Als scenario koos ik voor het historisch centrum van Sevilla – een van de belangrijkste van Europa – en de wijk Santa Cruz, een wonderschoon labyrint vol charme en cultuur.

De vertrouwde context van deze unieke lesmethode biedt jou meer houvast en maakt van je cursus Spaans een fantastische belevenis!

Praktijklessen in Nederland met onze exclusieve lesmethode "Wandelend door Spaans!"
Spaans op locatie in Nederland in kleine groepen met onze lesmethode die je in Sevilla zelf in het écht kunt beleven!

Laat het me ervaren en ik zal het mij eigen maken

Zweedse studenten op taalreis kijken hun ogen uit tijdens hun taalwandeling door het prachtige Sevilla. Ze beleven nu in levende lijve wat ze eerder met mijn nieuw ontwikkelde lesmethode hebben geleerd. Een unieke ervaring die je bijblijft!

Vertel het me en ik zal het vergeten,

laat het me zien en ik zal het onthouden,

laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken

– Chinese wijsgeer Confucius –

paseo
Ik Sevilla volledig

Guillermo Fernández Barcia – auteur

De digitale lesmethode “Wandelend door Spaans!” wordt vanuit de praktijk in Nederland verder doorontwikkeld door Guillermo Fernández Barcia, auteur, docent Spaans en tolk-vertaler Spaans.

Paulien Wittenrood – vormgeving

Deze lesmethode is geïllustreerd en vormgegeven door Paulien Wittenrood die met haar tekeningen van iedere pagina een combinatie van taal en kunst heeft gemaakt.

Zonder haar enorme toewijding en support zou dit project nooit dit niveau van professionaliteit hebben bereikt. Daarvoor mijn eeuwige dank!

portret3
error: Deze inhoud is beschermd!